Knolselderij-Spuiten stampot Koolhydraatarm, 5 ingrediënten en lekker met knap…

🤩🤩 Knolselderij-Spuiten stampot 🤩🤩

Koolhydraatarm, 5 ingrediënten en lekker met knapperig gebakken chorizo, dit in combinatie met de spruiten en knolselderij is zo lekker! Ik eet dit wel eens vaker. Maar het is echt een blijvertje voor mij. Voor de knolselderij heb ik nu een andere methode gevonden om hem lekkerder te krijgen, in de bleder, ipv stampen! Dan is het minder waterig, maar lekker smeuïg! Helaas is het niet de allermooiste foto, want chaos in mijn hoofd 🤯 gelukkig wordt de smaak er niet minder om! Kortom. Maak dit, want het is ook nog eens in het seizoen! Dus komt het lekker van nederlandse bodem! 😉

Hoe maak je dit?! Voor 1 persoon, want ja vriendje hè!

200 gram knolselderij in blokjes
200 gram spruiten (schoongemaakt)
75 gram chorizo
1 eetlepel zelf geraspte kaas
250 ml plantaardige melk (ik had cashewmelk)

1️⃣ Bak de chorizo uit in een droge pan. Dep de blokjes droog met een keukenpapiertje en laat staan
2️⃣ Kook de knolselderij in de cashewmelk totdat je er met een vork in kunt prikken. Giet af maar vang het kookvocht op.
3️⃣ Kook de spruiten gaar in gewenste gaarheid, ik hou van een iets wat bite!
4️⃣ Doe de knolselderij in een blender en voeg kookvocht toe naar smaak, ik heb ongeveer de helft gebruikt. Het mag een dikke substantie worden
5️⃣ Stamp nu de spruiten onder de knolselderij puree, roer de chorizo erdoorheen, strooi de geraspte kaas eroverheen!
6️⃣ Zet 10 min in een op 200 graden voorverwarmde oven, totdat de kaas lekker gesmolten is!
7️⃣ Haal uit de oven, even wachten want heet! En aanvallen maar!

Dit is echt een blijvertje voor mij! Hopelijk vind jij het net zo lekker als mij.
Wat is jou favoriete stamppot?Add Comment