Maccheroni pasta met bloemkool saus en pangrattato Gister avond vroeg ik in …

🤩😍 Maccheroni pasta
met bloemkool saus en pangrattato 😍🤩

Gister avond vroeg ik in mijn verhaal wat voor een receptje jullie liever hadden vandaag, de meeste mensen stemde op ‘pasta gezond’
Daarna kwam slowcooked, en dat recept ga ik uiteraard ook met jullie delen, maar dat komt van het weekend 🥰

Ik heb dus geprobeerd om er zo’n lekker mogelijk maaltje van te maken, wat voor mij past in mijn ‘gezonde’ levensstijl! Ik denk ook dat je hiermee je kinderen stiekem groente mee kan laten eten. Maar dat is ff uitproberen natuurlijk!

Voor 1 persoon;
1 halve kleinere bloemkool
75 gram ongekookte pasta
75 gram kipgehakt
20 gram blauwschimmelkaas
1 teentje knoflook
pangrattato
bieslook
300 ml cashewnotenmelk

Hoe?!
Kook de bloemkool gaar,
Ondertussen zet je water op voor pasta en bereid dit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen bak je ook het kipgehakt samen met de knoflook.
Wanneer de bloemkool gaar is, giet je hem af, bewaar het kookvocht en doe de bloemkool in een blender samen met een scheut kookvocht zodat je een lekkere saus hebt. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe als de saus te dik is. Voeg de saus toe aan de gekookte pasta, samen met de blauwschimmel kaas. Je kunt ook kiezen voor een ander stukje kaas. Maar ik had dit nog liggen, en gesmolten is de kaas erg lekker. Voeg nu het kipgehakt toe, en top af met wat Pangrattato en wat fijn gesneden bieslook en peper&zout naar smaak!

Voor de pangrattato heb ik 1 ongebakken volkorenschnite in de keukenmachine gedaan, en dit rustig gebakken in een pan met 60 ml olijfolie, zout en 1 teen knoflook! Mijn vriend heeft dit 2 dagen op zijn pasta gedaan, en er is nog wat over, dus ruimvoldoende voor 6 personen. Dit gaf echt een lekkere dimensie aan mijn gerechtje

Voor wie ga jij dit heerlijke gerechtje maken?!
Ik heb hier echt van gesmuld; en ga dit zeker vaker maken 🤩Add Comment