Pasta met Stroganoff saus Wat te doen wanneer je eigenlijk even de kelder en v…

🫑🫑 Pasta met Stroganoff saus 🫑🫑

Wat te doen wanneer je eigenlijk even de kelder en vriezer moet opeten? Dan komen er toch wel lekkere gerechtjes uit. Het doet me een beetje denken aan Italianen, zij maken toch wel de lekkerste gerechtjes uit restjes. Ik zat al een tijdje tegen die pot geroosterde paprika aan te kijken. En deze keer was het raak. Ik ga er lekker een stroganoff saus mee maken! Heerlijk met pasta, ik heb er procureur aan toegevoegd want dan wordt zo lekker mals. Zeker eens proberen hoor. Hier komt het recept voor de saus.
Wat heb ik er in gedaan?

350 gram procureur
1 ui (fijn gesneden)
1 pot gegrilde paprika’s (gesneden in reepjes)
2 theelepels gerookte paprika poeder
1 klein blikje tomatenpuree
50 ml vodka
1 bouillon blokje
200 ml volle melk
Peper en zout
Bakboter

Snijd de procureur in blokjes. Je kunt schouderkarbonade gebruiken en het bot ervan af snijden. Bestrooi met peper en zout en bak aan met bakboter. Voeg nu alle ingrediënten toe aan het vlees, laat koken, zet het vuur laag, en laat lekker pruttelen voor 2,5 uur!
Af en toe doorroeren en genieten van de geur die ervan afkomt.
Heerlijk over de pasta, als groente had ik er spruitjes bij gegeten!

Hier kun je met 3-4 man van eten, ligt eraan hoe grote eter je bent! 😜

En eigenlijk moet je de vodka flamberen, maar daar ga ik me niet aan wagen 😂.Add Comment