Rode pesto pasta met kip/mozzarella balletjes Door omstandigheden zit er voor …

Rode pesto pasta met kip/mozzarella balletjes 🍗❤️

Door omstandigheden zit er voor mij geen vakantie in naar Italië dit jaar, mijn gezondheid laat me in de steek, ik baal hier ontzettend van maar gelukkig heeft Nederland ook hele mooie plekjes, veel wat we nog niet gezien hebben.
Mijn schoonmoeder en bonuspapske hebben me wel verrast! Ze hebben kei mooie schaaltjes uit Italië meegenomen zodat ik ze kan gebruiken voor de foodfotografie! Ik ben er helemaal verliefd op 😍😍 Ook verschillende pasta’s die in Nederland niet verkrijgbaar zijn, ik ben ze in iedergeval nog niet tegengekomen. Maar goed, de kip gehaktballetjes waren echt kei lekker, en daarom deel ik het recept met jullie! Hier komt ie;
Voor 4 personen;

400 gram kipgehakt
1 teentje knoflook
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 eetlepel gedroogde oregano
1 schaaltje mini mozzarella
1 witte bolletje in klein stukje in 50 ml melk
Zout en peper naar smaak
400 gram gekookte pasta
Driekwart potje rode pesto
150 ml kookroom
Spinazie en Cherry tomaten

Hoe maak je dit?
1️⃣ Breek het witte bolletje in de kleine stukjes en wel in de melk
2️⃣ Rasp de knoflook en meng samen met het kipgehakt samen met de kruiden, kneed goed door
3️⃣ Kneed nu het broodmengsel erdoorheen
4️⃣ 16 gehaktballetjes haal ik hieruit, dus pak ongeveer 25 gram vlees, plet plat in je hand, maak er met je vinger een soort kommetje van, duw daarin het mini bolletje mozzarella en kneed dicht! Maak tussendoor je handen vochtig zodat je een mooi balletje krijgt!
5️⃣ Bak de balletjes nu zodat ze gaar zijn, voeg vervolgens de rode pesto en kookroom toe, en als laatst de gekookte pasta.
6️⃣ ik heb er zelf wat gewokte spinazie en cherrytomaten doorheen gedaan!


Add Comment