SATÉH BABI met PINDASAUS Soms heb ik van die fase´s dat ik enorm veel zin heb …

🍚 SATÉH BABI met PINDASAUS 🍚

Soms heb ik van die fase´s dat ik enorm veel zin heb in sate(pinda)saus, afgelopen zaterdag bij de frietjes was er best wel nog wat over, en weggooien is zonde. Dus hop de koelkast in voor de volgende dag! Om het dan nog maar enigszins gezond te maken lekker wat groente erbij! Voor de satestok heb ik procureur gebruikt! Super mals stukje vlees wat niet alleen voor pulled pork gebruikt hoeft te worden. Ga dus naar je slager en laat wat lapjes procureur snijden van een halve cm dik! Steun je weer meteen locals.

Voor de satésaus heb je nodig;

400 ml kokosmelk
6 eetlepels pindakaas @koro_nl
4 eetlepels ketjap manis
1 flinke eetlepel sambal
Halve theelepel gemberpoeder
Halve theelepel knoflook poeder

Hoe maak je dit; heel simpel
In een pannetje doen, goed roeren, even laten pruttelen en laten inkoken tot gewenste dikte 😊
Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking, ik heb basmati rijst gebruikt.

Voor de satéstokjes snijd je procureur lapjes in reepjes, ik heb ze best breed gelaten, marineer ze met de Javaanse marinade van @lekkerlufo
En laat minimaal een half uur marineren. Bij mij heeft ie een dag gemarineerd! Rijg 3 repen op 1 stokje en bak ze (als je een grillpan hebt) in de grillpan.

Serveer er lekker wat Sugarsnaps en erwten bij! En je kunt lekker gaan genieten. Het lijkt misschien wat veel werk. Maar het valt super erg mee 😊DUS… naar de slager en maken dien handel 😋Add Comment