Vis oven schotel met frietjes! Friday Fishday Recept onderaan Meehh!! Giste…

🐟 Vis oven schotel met frietjes!

Friday Fishday 🤩 Recept onderaan 🥰

Meehh!! Gister was zo’n dag dat ik geen zin had om te koken.. dus bij thuiskomst van mijn vriend vroeg ik waar hij zin in had. Ik kreeg als antwoord, ‘doe maar iets, wat jij maakt is altijd lekker’. Nou dat is wel heul lief hè. Maar goed, hier had ik dus vrij weinig aan, dus ik dook in de vriezer.. en daar vond ik nog wat restjes vis. Ik dacht nou ideaal voor een vis ovenschoteltje. Het was echt een probeersel, maar gelukkig, hij vond het heerlijk. Al vond de gerookte zalm met de ‘saus’ lekkerder dan de ‘koolvis’!

Ook maken?! Hier komt ie..

Ingrediënten:
🍲 40 gram boter
🍲 4 eetlepels bloem
🍲 500 ml melk
🍲 4 eetlepels mosterd
🍲 sap van een halve citroen
🍲 peper en zout naar smaak
🍲 gerookte zalmhaas voor 4 personen
🍲 flinke hand roma cherry tomaatjes

Hoe maak je het: oven op 180 graden hetelucht
1️⃣ Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe
2️⃣ Roer door en laat kort ‘bakken’
3️⃣ Voeg scheuts gewijs melk toe, en blijf roeren
4️⃣ Als de gewenste dikte is bereikt voeg je mosterd en vervolgens het citroensap toe
5️⃣ Maak op smaak met wat peper en zout
6️⃣ Doe de saus in een ovenschaal, voeg de vis toe, en de tomaatjes en bak ongeveer 25-30 min in de oven

🤩 Ik heb dus koolvis en gerookte zalm gebruikt in bevroren vorm. Mocht het al ontdooid is, of je gebruikt verse vis, doe het dan korter in de oven. Ik denk dat victoriabaars heel lekker is hierin ook want dat is ook heerlijk met een mostersausje!

Ik zou het tof vinden als je dit ook gaat maken, laat je weten wat je ervan vond?!


Add Comment