Zout en Peper kip van de chinees! Hmmmm dit was erg lekker zeg. Eerlijk gezegd …

🧂🥢🌶 Zout en Peper kip van de chinees!
Hmmmm dit was erg lekker zeg. Eerlijk gezegd had ik nog nooit five kruiden aan een gerecht toegevoegd, maar dit is zeker een blijvertje. Simpel, snel, en lekker! Wat wil een mens nog meer. De meeste dingen heb ik hiervoor standaard in huis. Ik moest alleen de fivespice kruiden halen en een rode paprika want mijn groentela was leeg, gelukkig was het markt, en dan kan ik weer even goed inslaan. Lekker bordje zo vind je ook niet? Maken? Heeeel simpel. 🥰


Voor 2 personen
Snijd 200 gramkiplifet (of dij) in reepjes, bestrooi met peper, zout en een halve theelepel Fivespice kruiden van bijvoorbeeld @euroma_nl .en een theelepel sambal. Voeg daarbij 2 eetlepels maizena of bloem toe en laat even marineren. Snijd ondertussen 1 paprika en 1 ui in gewenste grootte. En kook rijst naar keuze volgens verpakking. Bak de groente in zonnebloemolie zachtjes gaar, samen met 1 teentje geraspte knoflook en een halve theelepel fivespicekruiden. Bak nu de kipfilet, het krijgt een beetje een krokant laagje vanwege de maizena. Voeg de paprika/ui toe. Let op er zit niet echt een sausje bij maar ik miste het niet. Je kunt eventueel een beetje kookvocht van de rijst toevoegen. Lekker met een bosuitje erover heen. Mijn vriend had er satesaus bij want die lust geen groente 😂

Hopelijk vonden jullie het net zo lekker en heb ik jullie weer kunnen voorzien van wat inspiratie. Het is soms ook wat lastig om te bedenken wat er op tafel komt. 🥴
Laat je weten wat je ervan vond? 🤩


Add Comment